Експертни ремонти на механичните системи

Ако имате проблеми с някоя от механичните системи на вашия автомобил, специалистите от Bosch Car Service ще отстранят дефекта - с най-модерното сервизно оборудване и оригинални резервни части.

  • Оригинални резервни части по OEM стандарт
  • Най-модерното оборудване за ремонт на механични компоненти
  • Квалифициран персонал с пълен достъп до актуални технически данни

Помощ за механичните системи

Ако имате проблеми с механичните компоненти на вашия автомобил, можете да разчитате на специално обучените ни експерти да отстранят всички повреди - от системата за отработени газове до смяната на амортисьори и зъбни ремъци. Благодарение на дългогодишния си опит, използването на най-модерното сервизно оборудване и достъп до необходимите технически данни, нашите специалисти извършват бързо и компетентно всякакви механични ремонти по автомобила. Освен това в Bosch Car Service се използват резервни части, съответстващи на стандарта на първоначалното вграждане.

Опит от спирачките до системата за отработени газове

Системата за отработени газове е един от най-важните механични компоненти в автомобила. Ако предният или задният шумозаглушител са дефектни, се повишава разходът на гориво и в дългосрочен план се стига и до щети по двигателя. Тъй като системата е постоянно изложена на външни влияния и вибрации, с течение на времето се появяват корозия, дупки и пукнатини. Персоналът на Bosch Car Service с удоволствие ще обслужи и ще ремонтира системата ви за отработени газове и ще се погрижи за финото й балансиране - от конструкцията и положението на индивидуалните компоненти до гъвкавите сглобки.

 

Амортисьорите - скритият риск

Цифрите са достатъчно красонречиви: около 6,2 милиона превозни средства по пътищата на Германия са с дефектни амортисьори. За България няма данни, но в процентно съотношение автомобилите с дефектни амортисьори са със сигурност повече! 50% от пътно-транспортните произшествия се дължат на лошото състояние на амортисьорите на автомобили над 10 години или с над 150 000 km пробег. Сериозни дефекти се откриват и в коли само на 3 години. Струва си да знаете, че дефектните амортисьори удължават спирачния път с до 20% и значително ускоряват износването на гумите. Освен това те намалявт сцеплението с пътя и влияят на стабилността в завой. Затова ви препоръчваме редовно да проверявате амортисьорите си при специалист.

Нашият експертен съвет

Внимание: опасност от произшествие! Знаете, ли че системите за безопасност във вашия автомобил като ABS, DSC и ESP не работят с дефектни амортисьори? Дори и спирачният път е по-дълъг от този на кола без ABS. Затова ви препоръчваме редовна проверка на амортисьорите при специалист и незабавна подмяна при дефект.