Монтажът на гуми

Монтажът на нови гуми на джантите на вашия автомобил изисква голямо внимание и прецизност. При демонтажа на старите гуми не бива да се наранят джантите. При монтажа на гумата трябва да се обърне внимание и на вътрешния, и на външния борд, както и на посоката на въртене. Балансирането на колелата наистина изисква максимална прецизност. Само няколко грама дисбаланс могат да причинят опасни вибрации на целия автомобил. И накрая, специалистите от Bosch Car Service ще се погрижат за надеждното тестване и програмиране на сензорите за следене на налягането на гумите (TPMS). Екипът на Bosch Car Service ще ви помогне и при избора и закупуването на нови гуми, които ще подхождат най-добре на вашия модел автомобил, на начина на ползването му, на стила на шофиране и личните ви предпочитания.

Bosch Car Service монтира гумите с изключително старание: професионалният екип и прецизните машини осигуряват перфектни резултати.

  • опитен персонал
  • най-модерна прецизна технология
  • гуми с топ качество от водещи производители

В безопасност на пътя, през цялата година!

Най-лесният начин за разпознаване на зимните гуми е по „снежинката“ върху тях. Основните разлики с летните гуми, обаче, не са толкова очевидни: първата е специалната каучукова смес, осигуряваща оптимално сцепление при зимни температури. Дори и структурата на протектора е специално разработена за зимна пътна обстановка: дълбоките грайфери осигуряват на превозното средство сигурно сцепление, а благодарение на фините канали протекторът не се набива със сняг и лед от пътя.

Поради протектора на зимната гума, автомобил, движещ се с 50 km/h по заснежен път, спира с около 7 м по-рано, отколкото ако е с летни гуми. И още нещо – каучуковата смес на летните гуми не осигурява необходимото сцепление при температури под 7°C и на суха, и на мокра настилка. И обратното, не се препоръчва каране със зимни гуми през летните месеци. Тъй като гумата омеква прекалено много от топлината, протекторът се износва твърде бързо и спирачният път се удължава.

Всесезонни гуми? Един комплект гуми или два?

Всесезонните гуми със символа „снежинка“ също могат да се ползват на заснежените пътища. Най-голямото предимство е, че ще купите само един комплект гуми и джанти за вашия автомобил. Няма нужда и да сменяте гумите два пъти годишно, няма да търсите и място за съхранение на втория комплект. 

Все пак, има достатъчно основателни причини защо повечето собственици на автомобили разчитат на два комплекта гуми: всесезонните гуми винаги са компромис по отношение на качеството на шофирането. През зимата те не осигуряват оптимално сцепление на пътя и в снега като истинските зимни гуми. А на летните температури губят много по-бързо грайфера си.

Дали всесезонните гуми са разумна алтернатива за вашия случай зависи от редица фактори. Например, ако карате автомобила рядко и то изключително в града на ниски скорости, и всесезонните гуми ще ви осигурят достатъчно безопасност и ще ви спестят разходи. Във вашия Bosch Car Service ще ви консултират и ще проверят кои гуми са най-добрият избор за вашия автомобил.

 

Най-добрият сервиз – за целия експлоатационен срок на гумите

Животът на гумите започва от индивидуалната консултация при избора и закупуването и професионалния им монтаж. Бош Кар сервизите ще ви помогнат винаги с професионални сервизни оферти за смяната на зимните и летните гуми, както и редовната проверка на грайфера и износването им. И тъй като Bosch Car Service предлага и пълен комплект услуги за ремонт и поддръжка на автомобила ви, той винаги ще бъде в най-добрите ръце.

Нашият експертен съвет

Редовно проверявайте гумите си: Първо, проверявайте налягането на всяко второ зареждане с гориво. Второ, в зависимост от пробега, периодично инспектирайте дълбочината на грайфера и проверете възрастта им.

При проверката на гумите се водете от правилото "4 x 4 x 4": ще карате в перфектна безопасност с гуми с грайфер от минимум 4 мм на 4-те колела, и те не са по-стари от 4 години.